تاریخ انتشار : 30 فروردین 1393 16:18

نماینده مجلس:

توافقات اولیه ژنو حق تاویل و تفسیر به غربی ها نمی دهد

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه توافقنامه ژنو یک پیش توافقنامه و یا مقدمه ای برای توافق نهایی است، گفت: این شبه توافقنامه به لحاظ حقوقی حق تفسیر و تاویل به طرف های آمریکایی و اروپایی نمی دهد.

ˈمحمدعلی اسفنانیˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این توافقات به نوعی مصوبه ای برای همکاری دوجانبه یا چند جانبه است که به لحاظ حقوقی نمی توانیم آن را توافقنامه تلقی کنیم.

وی اظهار کرد: از این بابت این توافقنامه نمی تواند الزاماتی از جمله تعطیلی و توقف فعالیت سایت های هسته ای را برای ما ایجاد کند.

وی گفت: ایران بعنوان عضو ˈان پی تیˈ تاکنون ثابت کرده که از الزامات توافقات اولیه پیروی کرده است و دیگر ضرورتی ندارد مسائل جدیدی بر آن افزوده شود.

وی تصریح کرد: وقتی اصل فعالیت هسته ای ایران به رسمیت شناخته شده طبیعی است که بحث غنی سازی نیز باید به رسمیت شناخته شود زیرا به لحاظ حقوقی اگر اصلی در جایی پذیرفته می شود باید الزامات آن هم مورد قبول واقع شود.

اسفنانی تاکید کرد: قابل معامله نبودن اصل فعالیت هسته ای یک اصل کلی پذیرفته شده توسط آحاد مردم ایران است و دولت چنین اجازه ای از مردم دریافت نکرده که بتواند در مورد انرژی هسته ای با کسی معامله کند.

وی با تاکید براینکه حق واقعی و مسلم ایرانیان است که از انرژی هسته ای برخوردار باشند، گفت: بطور طبیعی بزرگترین خط قرمز ما در این مسیر معامله با این اصل انکارناپذیر است زیرا انرژی هسته ای جزو حقوق لاینفک ایرانیان است.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، بویین میاندشت و چادگان در مجلس افزود: پذیرش حق هسته ای در ایران ملازمه مستقیم با حق غنی سازی دارد.

وی با اشاره به کاربرد انرژی هسته ای در عرصه های مختلف زندگی گفت: از طریق انرژی هسته ای می توانیم علاوه بر گسترش همه علوم، نیازهای به برق، انرژی و مسائل مربوط به بهداشت و درمان را تامین کنیم.

سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس از مسوولان دیپلماسی کشور خواست تا در مرحله نهایی با استفاده از توان، دانش و تخصص دانشمندان علم حقوق، قطعنامه قطعی بدون ابهام و ایراد تنظیم کنند.