تاریخ انتشار : 1 اردیبهشت 1393 15:7

رییس کل دادگستری مازندران:

پیشگیری از وقوع جرم نیازمند سیاستگذاری و مدیریت است

رییس کل دادگستری استان مازندران گفت: پیشگیری از وقوع جرم نیازمند سیاستگذاری و مدیریت است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مازندران، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی تقوی فرد در جلسه ستاد پیشگیری از وقوع جرم، با بیان این که پیشگیری از وقوع جرم نیازمند سیاستگذاری و مدیریت است، خاطرنشان کرد: هدف مشترک این جمع ایجاد امنیت عمومی و کاهش وقوع جرم است که باید با اتخاذ راهکارهای مناسب در این خصوص اقدام کرد.

وی افزود: برخی از انواع پیشگیری زمینه و علل وقوع جرم را از بین می برد و برخی دیگر نیز فرصت و امکان آن را کاهش می دهد یا دشوار می سازد و هدفش از بین بردن و کاهش فرصت های وقوع جرایم می باشد و در مرحله بعدی نیز پیشگیری کیفری و مجازات قرار می گیرد. امروزه، با توجه به ناکارآمدی استفاده از نهادهای قهرآمیز و کیفری و با توجه به محدود بودن ظرفیت و کار این نهادها، بر پیشگیری و به ویژه پیشگیری مشارکتی تکیه می شود.

این مقام قضایی از راهکارهای کاهش وقوع جرایم را ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی، بالا بردن سطح آگاهی عمومی و استفاده از ظرفیت صدا و سیما، علما، بسیج و ... عنوان کرد که تحقق آنها می تواند زمینه بسیاری از جرایم را بخشکاند.

وی با اشاره به نقش مهم و اساسی نیروی انتظامی، گفت: نیروی انتظامی می تواند با ایجاد فضای امن، احساس امنیت را به مردم و جامعه و احساس ناامنی را برای مجرمان فراهم کنند.