تاریخ انتشار : 3 اردیبهشت 1393 13:0

تهیه پیش نویس طرح " ارتقای حمایت های حقوقی از کودکان خیابانی"

رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از تهیه پیش نویس طرح گسترش و ارتقای حمایت های حقوقی از کودکان خیابانی برای ارائه به دستگاه های دخیل در امر ساماندهی کودکان کار و خیابان خبر داد.

دکتر مجید رضازاده در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به طرح " ارزیابی رفتارهای پرخطر کودکان خیابانی" که طی دو سال گذشته توسط مرکزتوسعه و پیشگیری و کمیته ایدز سازمان بهزیستی و همچنین دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام شده است، اظهار کرد: این ارزیابی در سه بخش وضعیت جمعیت شناختی، وضعیت کار و رفتارهای پرخطر کودکان کار و خیابان انجام شد اما نتایج آن قابل انتشار نیست.

وی ادامه داد: مدتی بعد دانشگاه علوم بهزیستی جلساتی با حضور تمام دستگاه ها و نهادهای مرتبط با موضوع کودکان خیابانی را که می توانند مداخله موثری داشته باشند نظیر شهرداری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی ، وزارت بهداشت و قوه قضائیه ترتیب داد و راهبردهای موجود برای کاهش رفتارهای پرخطر مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در نهایت برنامه " گسترش و ارتقای حمایت های حقوقی از کودکان خیابانی" آماده شد، گفت: این برنامه به وزارت رفاه ارائه شده و در شورای ساماندهی کودکان کار وخیابان که هفته گذشته برگزار شد، مطرح شد.

رضازاده افزود: گسترش و ارتقای خدمات آموزشی کودکان خیابانی، گسترش و ارتقای خدمات سلامت کودکان خیابانی و ایجاد چتر ایمنی و رفاه اجتماعی برای خانواده های کودکان خیابانی سرفصل های این برنامه هستند. اکنون در حال تهیه پیش نویس این طرح برای ارائه به دستگاه ها ذیربط هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره متولی اصلی ساماندهی کودکان کار و خیابان گفت: به نظر می رسد این مسئله به قدری مهم است که برای حل آن نیازمند مشارکت همه دستگاه ها هستیم و نباید روی این که چه کسی متولی اصلی باشد، تمرکز کرد. در واقع هر دستگاه و نهادی این کار را در دست بگیرد، بقیه باید به کمکش بروند.