تاریخ انتشار : 29 شهریور 1393 13:1

مدیرکل زندان‌های استان در گفت وگو با «حمايت» تشریح كرد

کاهش 7 درصدی جمعیت کیفری در زندان های سمنان

مدیر کل زندان های استان سمنان گفت: در سال جاری 732 نفر از زندان هاي اين استان آزاد شده اند که از این تعداد 155 نفر مشمول عفو رهبری شدند و 420 نفر نیز به مرخصی پایان حبس رفتند.
    عباسعلی عرب در گفت وگو با «حمایت» درباره تعداد زندانیان جرایم غیرعمد در زندان های این استان افزود: 260 زندانی جرايم غیرعمد نيز در زندان های این استان منتظر آزادي وكمك خيران هستند و البته از ابتداي سال جاری تاكنون 36 نفر از زندانیان جرایم غیرعمد از زندان هاي اين استان آزاد شده اند.

کاهش 7درصدی ورودی زندان ها
    مدیرکل زندان های استان سمنان از کاهش 12 درصدی جمعیت زندانیان این استان خبر داد و گفت: این در حالی است که شمار ورودی به زندان‎های استان سمنان سال گذشته نیز 13 درصد کاهش دارد.وي افزود: این کاهش زندانیان بر اساس سیاست‎های ریاست قوه قضاییه در حبس زدایی صورت گرفته و سمنان از استان‎های موفق در کاهش ورودی و کاهش تعداد زندانیان است.عرب شمار زندانیان این استان را دو هزار و 400 نفر بیان کرد و افزود: سال گذشته یک هزار و 245 زندانی نیز مورد عفو رهبری و یا عفو مشروط قرار گرفته اند. وی يادآورشد: 96زندانی نیز سال گذشته با کمک ستاد دیه از زندان آزاد شده اند كه این زندانیان در مجموع بیش از 115 میلیارد ریال بدهی داشته اند و از این رقم 93 میلیارد ریال آن با گذشت شاکیان تامین شد و بیش از 22 میلیارد ریال نیز با کمک ستاد دیه پرداخت شد. این مقام مسئول درباره کاهش جمعیت کیفری نیز خاطرنشان کرد: امسال با کاهش 7درصدی در جمعیت ورودی به زندان مواجه بوده ایم. این در حالی است که با تلاش های صورت گرفته از سوی مقام های قضایی 4تا 5درصد موجودی های زندان نیز کاهش داشته است. عرب با بیان اینکه با هدف کاهش جمعیت کیفری کارهایی در این استان صورت گرفته است، تصریح کرد: اطلاع رسانی صحیح به مقام های قضایی برای کاهش تعداد زندانیان و فرهنگ سازی در حیطه عفو از جمله فعاليت ها برای کاهش جمعیت کیفری محسوب می شود.

81 نفر تحت پوشش مرکز مراقبت های پس از خروج
    وی همچنين خاطرنشان کرد: 81 نفر از زندانيان آزاد شده تحت پوشش مرکز مراقبت های پس از خروج زندان های استان هستند و توانسته اند با استفاده از وام هاي خوداشتغالي مشغول به كار شوند و بر این اساس زندانيان آزادشده که تحت پوشش این مرکز هستند کمتر از یک درصد بازگشت به چرخه جرم داشته اند. مدیر کل زندان های استان سمنان با تاکید بر اینکه تعداد زندانیان کاهش محسوسی داشته است، اظهار اميدواري کرد: با ادامه این روند تا پایان سال شاهد كاهش قابل توجه زندانيان اين استان باشيم.

ختم بیش از دو هزار قرآن
    مقام ارشد زندان‏هاي استان سمنان در ادامه سخنانش درباره برنامه های فرهنگی که در زندان های این استان برگزار می شود، هم بيان كرد: در سال گذشته 2هزار و 35 ختم قرآن در زندان‎هاي استان انجام شدهمچنين 25 دوره آموزش قرآن با حضور2 هزار نفر برگزار شد و 6هزار نفر نیز در جلسات حفظ قرآن شرکت داشتند.عرب يادآورشد: برگزاری مسابقه های قرآنی به همراه جوایز مختلف در زمینه گسترش فرهنگ قرآن خوانی موثر است و ضمن پركردن اوقات فراغت زندانيان سبب كاهش آسيب هاي درون زندان مي شود.وي ياداورشد: تاكنون هزار و 405 زنداني در مسابقات قرآنی شرکت کرده اند.عرب همچنين به فعاليت هاي انجام شده در حوزه کتابخوانی اشاره كرد و ادامه داد: 41 مسابقه با 7هزار شرکت کننده در این حوزه برگزار شده است. البته آمارها نشان می دهد به طور متوسط روزانه 40تا 50 نفر از مددجویان در برنامه هاي کتابخوانی شرکت موثردارند. وی درباره نحوه سوادآموزی در زندان نیز توضیح داد: در سال جاری 16 نفر جذب نهضت سوادآموزی شدند. 36 نفر آنان تا خردادماه مشغول به تحصیل بودند و 16 نفر دیگر نیز در مقطع دانشگاهي در حال ادامه تحصیل هستند.

برگزاری 23 دوره مهارت های زندگی
    مدیر کل زندان های استان سمنان در ادامه اين گفت وگو با تاکید بر اینکه شاخص بازگشت به زندان زیر 18درصد رسيده است، تصریح کرد: در سال گذشته 23دوره آموزش مهارت زندگی به زندانیان ارایه شده است که 2هزار و 852 نفر در این دوره ها شرکت کرده اند.وی درباره دوره های حرفه آموزی نیز توضیح داد: در سال گذشته هزار و 961 نفر در دوره های آموزشی شرکت کردند و هزار و 700 گواهی پایان دوره فنی و حرفه ای بدون ذكر نام زندان براي آنها صادر شده است. عرب انجام کارهاي فرهنگي و اصلاحي و تربيتي بر روي زندانيان در چارچوب مقررات و آيين نامه ها را يک ضرورت انکارناپذير دانست و تصريح کرد: بايد با انجام اين گونه فعاليت ها براي زندانيان احترام قایل شويم و با آنان رفتار انساني داشته باشيم چرا که وظيفه ما نگهداري درست و اصلاح و تربيت زندانيان بوده و در اين زمینه بايد تحمل اعتراضات و انتقادات زندانيان را داشته باشيم .وي ادامه داد: احيا و نجات يک نفر، احيا و نجات کل جامعه محسوب مي شود که بايد روند تغييرات در زنداني و احياي او به‎گونه اي باشد که زندانيان محبت مسئولان را احساس کرده و با آنان همکاري کنند که اين امر تلاش روساي زندان ها در برقراري ارتباط با زندانيان را مي طلبد.مديرکل زندان‎هاي استان سمنان با اشاره به اهميت برگزاري نماز جماعت در زندان‎ها، شرکت مسئولان زندان ها در نماز جماعت با زندانيان را بسيار پر ثمر دانست و خاطرنشان کرد: با انجام اقدامات فرهنگي بايد فضاي زندان ها را معطر به آيات قرآني كرد بنابراین باید صداي دلنواز قرآن و اذان در فضاي زندان ها به گوش برسد و اين امر يک وظيفه شرعي و قانوني براي همه افراد است.